top of page
  • Skribentens bildUp Web

Longevity/Blue zones

Uppdaterat: 13 okt. 2023

På Okinawa i Japan finns detta ordspråk: ”Vid 70 är du barn. Vid 80 är du ung. Och om du vid 90 års ålder blir inbjuden till himlen så säg; stick härifrån och kom tillbaka när jag är 100”! https://www.bluezones.com/2020/07/why-the-okinawan-practice-of-sitting-on-the-floor-is-linked-to-health-mobility-and-longevity-how-you-can-practice-it-at-home


Longevity, Okinawa Japan20 sek in i videon är Ushi Okushima (omskriven i böcker/på

internet) Kvinnan jag var hemma hos 2009. Då var hon 108 åroch hade nyligen blivit sängliggande. Jag satt på sängkanten och höll hennes handI taket hängde en medalj hon fått från ”hälso/sjukvården”, där det stod ”Healthy 107 year old”! 5 generationer kvinnor träffade jag, som tog emot mig så vänligt(Se bilden:) Ushis dotter sitter bredvid sin mamma i sängen, hon var 80 år och så vig och spänstig! Hon satt på golvet när jag kom dit, och jag minns att jag tänkte: har hon inga ben! Se videon om det hälsosamma med att sitta på golvet På foton på väggarna i huset är Ushi 98 år och modell för bitter melon. På ett annat foto är Ushi 107 och jobbar i trädgården


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page